State elimination and identifiability of the delay parameter for nonlinear time-delay systems

Milena Anguelova (Institutionen för matematiska vetenskaper, matematik, Chalmers/GU); Bernt Wennberg (Institutionen för matematiska vetenskaper, matematik, Chalmers/GU)
Automatica, 44 ( 5 ) s. 1373-1378
The identifiability of the delay parameter for nonlinear systems with a single constant time delay is analyzed. We show the existence of input–output equations and relate the identifiability of the delay parameter to their form. Explicit criteria based on rank calculations are formulated. The identifiability of the delay parameter is shown not to be directly related to the well-characterized identifiability/observability of the other system parameters/states.
NATURVETENSKAP ->
Matematik ->
Beräkningsmatematik ->
Tillämpad matematik ->