Variability of low-density lipoprotein cholesterol response with different doses of atorvastatin, rosuvastatin, and simvastatin: results from VOYAGER.

Björn W. Karlson (Institutionen för medicin, avdelningen för molekylär och klinisk medicin); Olov Wiklund (Institutionen för medicin, avdelningen för molekylär och klinisk medicin); Michael K Palmer (-); Stephen J Nicholls (-); Pia Lundman (-); Philip J Barter (-)
European heart journal. Cardiovascular pharmacotherapy, 2 ( 4 ) s. 212-7
2055-6845
Patient response to statin treatment is individual and varied. As a consequence, when using a specific-dose approach, as recommended in the 2013 American College of Cardiology/American Heart Association guideline, there will be a range of reductions in the concentration of low-density lipoprotein cholesterol (LDL-C). The aim of this study was to use individual patient data from the VOYAGER meta-analysis to determine the extent of the variability in LDL-C reduction in response to treatment across the recommended doses of different statins.
Kardiologi ->
Kardiovaskulär medicin