Identification and characterization of two novel mutations in the LPL gene causing type I hyperlipoproteinemia.

Piero Pingitore (Institutionen för medicin, avdelningen för molekylär och klinisk medicin); Saverio Massimo Lepore (-); Carlo Pirazzi (Institutionen för medicin, avdelningen för molekylär och klinisk medicin); Rosellina Margherita Mancina (Institutionen för medicin, avdelningen för molekylär och klinisk medicin); Benedetta Maria Motta (Institutionen för medicin, avdelningen för molekylär och klinisk medicin); Luca Valenti (-); Knut Erik Berge (-); Kjetil Retterstøl (-); Trond P Leren (-); Olov Wiklund (Institutionen för medicin, avdelningen för molekylär och klinisk medicin); Stefano Romeo (Institutionen för medicin, avdelningen för molekylär och klinisk medicin)
Journal of clinical lipidology, 10 ( 4 ) s. 816-23
1933-2874
Type 1 hyperlipoproteinemia is a rare autosomal recessive disorder most often caused by mutations in the lipoprotein lipase (LPL) gene resulting in severe hypertriglyceridemia and pancreatitis.
Kardiologi ->
Kardiovaskulär medicin