Prognostic Impact of Chronic Total Occlusions: A Report From SCAAR (Swedish Coronary Angiography and Angioplasty Registry).

Truls Råmunddal (Institutionen för medicin, avdelningen för molekylär och klinisk medicin); Loes P Hoebers (-); José P S Henriques (-); Christian Dworeck (Institutionen för medicin, avdelningen för molekylär och klinisk medicin); Oskar Angerås (Institutionen för medicin, avdelningen för molekylär och klinisk medicin); Jacob Odenstedt (Institutionen för medicin, avdelningen för molekylär och klinisk medicin); Dan Ioanes (Institutionen för medicin, avdelningen för molekylär och klinisk medicin); Göran Olivecrona (-); Jan Harnek (-); Ulf Jensen (-); Mikael Aasa (-); Per Albertsson (Institutionen för medicin, avdelningen för molekylär och klinisk medicin); Hans Wedel (Institutionen för medicin, avdelningen för molekylär och klinisk medicin); Elmir Omerovic (Institutionen för medicin, avdelningen för molekylär och klinisk medicin)
JACC. Cardiovascular interventions, 9 ( 15 ) s. 1535-44
The aim of this study was to determine the prognostic impact of chronic total occlusion (CTO) on long-term mortality in a large prospective cohort.
Kardiologi ->
Kardiovaskulär medicin