No breast cancer subgroup can be spared postoperative radiotherapy after breast-conserving surgery. Fifteen-year results from the Swedish Breast Cancer Group randomised trial, SweBCG 91 RT.

F Killander (-); Per Karlsson (Institutionen för kliniska vetenskaper, sektionen för onkologi, radiofysik, radiologi och urologi, Avdelningen för onkologi); H Anderson (-); J Mattsson (-); E Holmberg (-); D Lundstedt (-); L Holmberg (-); P Malmström (-)
European journal of cancer (Oxford, England : 1990), 67 s. 57-65
Breast-conserving surgery (BCS) followed by radiotherapy (RT) is an established treatment for women with T1-2N0 breast cancers. Since subgroups of patients have low ipsilateral breast tumour recurrence (IBTR) rates, it is important to study whether RT is necessary for all patients.
Cancer och onkologi
breast cancer, radiotherapy