Defecation into clothing without forewarning and mean radiation dose to bowel and anal-sphincter among gynecological cancer survivors.

Helena Lind (-); Eleftheria Alevronta (Institutionen för kliniska vetenskaper, sektionen för onkologi, radiofysik, radiologi och urologi, Avdelningen för onkologi); Gunnar Steineck (Institutionen för kliniska vetenskaper, sektionen för onkologi, radiofysik, radiologi och urologi, Avdelningen för onkologi); Ann-Charlotte Waldenström (Institutionen för kliniska vetenskaper, sektionen för onkologi, radiofysik, radiologi och urologi, Avdelningen för onkologi); Tommy Nyberg (-); Caroline Olsson (Institutionen för kliniska vetenskaper, sektionen för onkologi, radiofysik, radiologi och urologi, Avdelningen för onkologi); Ulrica Wilderäng (Institutionen för kliniska vetenskaper, sektionen för onkologi, radiofysik, radiologi och urologi, Avdelningen för onkologi); Gail Dunberger (-); Massoud Al-Abany (-); Elisabeth Åvall-Lundqvist (-)
Acta oncologica (Stockholm, Sweden), s. 1-9
1651-226X
To analyze the relationship between mean radiation dose to the bowels and the anal-sphincter and occurrence of 'defecation into clothing without forewarning', a specific and serious fecal incontinence symptom after gynecological radiotherapy. Additional potential risk factors associated with the symptom are explored.
Klinisk medicin
Cancer och onkologi