Cerebrospinal fluid analysis for HIV replication and biomarkers of immune activation and neurodegeneration in long-term atazanavir/ritonavir monotherapy treated patients.

Francesca Ferretti (-); Alba Bigoloni (-); Laura Passeri (-); Laura Galli (-); Valeria Longo (-); Simonetta Gerevini (-); Vincenzo Spagnuolo (-); Magnus Gisslén (Institutionen för biomedicin, avdelningen för infektionssjukdomar); Henrik Zetterberg (Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, sektionen för psykiatri och neurokemi); Dietmar Fuchs (-); Dario Cattaneo (-); Giada Caramatti (-); Adriano Lazzarin (-); Paola Cinque (-); Antonella Castagna (-)
Medicine, 95 ( 28 ) s. e4144
Cerebrospinal fluid (CSF) viral escape is a concern in ritonavir-boosted protease inhibitors monotherapy. The aim was to assess HIV-RNA, biomarkers of immune activation and neurodegeneration, and atazanavir concentrations in CSF of patients on successful long-term atazanavir/ritonavir (ATV/r) monotherapy.
Medicinska grundvetenskaper ->
Neurovetenskaper ->