The APOE Genotype in Idiopathic Normal Pressure Hydrocephalus.

Yi Yang (Institutionen för neurovetenskap och fysiologi); Mats Tullberg (Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, sektionen för klinisk neurovetenskap och rehabilitering); Kirsten Mehlig (Institutionen för medicin, avdelningen för samhällsmedicin och folkhälsa, enheten för folkhälsoepidemiologi); Annika Rosengren (Institutionen för medicin, avdelningen för molekylär och klinisk medicin); Kjell Torén (Krefting Research Centre); Henrik Zetterberg (Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, sektionen för psykiatri och neurokemi); Carsten Wikkelsö (Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, sektionen för klinisk neurovetenskap och rehabilitering)
PloS one, 11 ( 7 ) s. e0158985
1932-6203
Amyloid plaque has been reported in brain biopsies from patients with idiopathic normal-pressure hydrocephalus (iNPH) and proposed as a significant feature of the pathophysiology. Presence of the apolipoprotein E ε4 (APOE ε4) allele is associated with increased risk of Alzheimer's disease (AD).
Medicinska grundvetenskaper ->
Neurovetenskaper ->