Blood biomarkers indicate mild neuroaxonal injury and increased amyloid β production after transient hypoxia during breath-hold diving.

Magnus Gren (-); Pashtun Shahim (Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, sektionen för psykiatri och neurokemi); Ronald Lautner (Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, sektionen för psykiatri och neurokemi); David H Wilson (-); Ulf Andreasson (Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, sektionen för psykiatri och neurokemi); Niklas Norgren (-); Kaj Blennow (Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, sektionen för psykiatri och neurokemi); Henrik Zetterberg (Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, sektionen för psykiatri och neurokemi)
Brain injury, s. 1-5
1362-301X
To determine whether transient hypoxia during breath-hold diving causes neuronal damage or dysfunction or alters amyloid metabolism as measured by certain blood biomarkers.
Medicinska grundvetenskaper ->
Neurovetenskaper ->