Neurofilament light in CSF and serum is a sensitive marker for axonal white matter injury in MS.

Joakim Bergman (-); Ann Dring (-); Henrik Zetterberg (Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, sektionen för psykiatri och neurokemi); Kaj Blennow (Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, sektionen för psykiatri och neurokemi); Niklas Norgren (-); Jonathan Gilthorpe (-); Tommy Bergenheim (-); Anders Svenningsson (-)
Neurology® neuroimmunology & neuroinflammation, 3 ( 5 ) s. e271
In an ongoing, open-label, phase 1b study on the intrathecal administration of rituximab for progressive multiple sclerosis, an intraventricular catheter was inserted for drug delivery. The objective of this study was to characterize the limited white matter axonal injury evoked by catheter insertion by analyzing a panel of markers for tissue damage in CSF and serum.
Medicinska grundvetenskaper ->
Neurovetenskaper ->