Chronic ligament injuries of the ankle joint

P. D'Hooghe (-); Jon Karlsson (Institutionen för kliniska vetenskaper, sektionen för anestesi, biomaterial och ortopedi, Avdelningen för ortopedi)
Sports Injuries: Prevention, Diagnosis, Treatment and Rehabilitation, Second Edition, s. 1711-1725
Kapitel
Förlag:
Springer
Förlagsort:
Ankle sprains are the most frequently encountered injuries in athletic activities. Early diagnosis, functional treatment, and rehabilitation are the key issues in preventing a potential evolution towards chronic ligament insufficiency. Ankle joint instability is defined as either mechanical instability or functional instability. Mechanical instability refers to an objective measurement, e.g., standardized stress radiographs, while functional instability is a description of the subjective symptoms of the patient, i.e., repeated giving way in some cases combined with pain. Functional instability is the most common residual disability after acute (lateral) ligament ruptures. This chapter will elaborate on the prevention, diagnosis, treatment, and rehabilitation of the athlete's medial and lateral ankle ligament problems. © Springer-Verlag Berlin Heidelberg 2012, 2015, All Rights Reserved.
Hälsovetenskaper ->
Idrottsvetenskap