Socialt arbete och internet - Att förstå och hantera sociala problem på nya arenor

Redaktör(er):
Kristian Daneback (Institutionen för socialt arbete); Emma Sorbring (-)
ISBN:
978-91-47-11269-2
Antal sidor:
Bok, med redaktör
Förlag:
Liber
Förlagsort:
svenska
Författarna till denna bok utgår från aktuell forskning och ger vägledning i hur man kan förstå och hantera sociala problem på nya arenor. Genom internet finns kompletterande möjligheter till webbaserad behandling, terapi och nya former av stöd, råd och förebyggande socialt arbete. Några områden som berörs är internet och identitetsskapande i tonåren, internet som social arena för individer med intellektuella funktionshinder, kränkande behandling och nätmobbning, onlinespel, sexköp på virtuella arenor, självhjälpsgrupper, juridik i offentlig verksamhet och socialt arbete på internet i praktiken. Boken kan användas på högskolans kurser i socialt arbete. Den ger också kunskap och vägledning till socialtjänst, socialarbetare och personal på skolor om risker, men framför allt möjligheter kring socialt arbete på och med internet. Huvudredaktörer för boken är Kristian Daneback och Emma Sorbring. Ett trettiotal medförfattare bidrar med kunskap inom sina respektive specialområden.
SAMHÄLLSVETENSKAP ->
Sociologi ->