[Not Available].

Blödning och trombos - akuta komplikationer vid levercirros.

Rupesh Rajani (-); Hanns-Ulrich Marschall (Institutionen för medicin, avdelningen för molekylär och klinisk medicin)
Läkartidningen, 113
svenska
Patients with acute and chronic liver disease have a rebalanced hemostasis, i.e. these patients have an increased tendency for both bleeding and thrombosis.Bleeding is primarily related to portal hypertension, rather than a defective hemostasis. There are well-established clinical guidelines for the management of patients with liver cirrhosis and variceal bleeding.Epidemiological studies have demonstrated an increased risk of venous thromboembolism in patients with liver cirrhosis. The treatment of patients with liver cirrhosis and venous thrombosis is not well documented. Treatment with anticoagulants should be considered in patients with symptomatic, extensive or progressive thrombosis of the portal system, as well as in patients who are being considered for liver transplantation.
Gastroenterologi
2016-08-30 15:32