Pester power and its consequences: do European children's food purchasing requests relate to diet and weight outcomes?

Christina Y Huang (-); Lucia A Reisch (-); Wencke Gwozdz (-); Dénes Molnár (-); Kenn Konstabel (-); Nathalie Michels (-); Michalis Tornaritis (-); Gabriele Eiben (Institutionen för medicin, avdelningen för samhällsmedicin och folkhälsa); Alfonso Siani (-); Juan M Fernández-Alvira (-); Wolfgang Ahrens (-); Iris Pigeot (-); Lauren Lissner (Institutionen för medicin, avdelningen för samhällsmedicin och folkhälsa)
Public health nutrition, 19 ( 13 ) s. 2393-403
Children may influence household spending through 'pester power'. The present study examined pestering through parent-child food shopping behaviours in relation to children's diet and weight status.
Hälsovetenskaper ->
Folkhälsovetenskap, global hälsa, socialmedicin och epidemiologi
Children; Marketing; Obesity; Weight
2016-08-26 11:32