Urban välfärd, effektiv energi

Redaktör(er):
Ylva Norén Bretzer (Förvaltningshögskolan)
ISBN:
978-91-89140-91-2
Antal sidor:
Bok med redaktör, refereegranskad
Förlag:
Boréa Förlag
Förlagsort:
svenska
Framtidens städer måste byggas hållbart enligt FNs hållbarhetsmål. EU ­har därför ­beslutat att vår energi­användning ska minskas med 20 procent till år 2020 och i Sverige förbereds för införande av högre ­krav än så. Vilka hinder och möjligheter finns i den energi­omställning som väntar den svenska bostads­sektorn? Hur ska vi klara en energieffektivisering av exempel­vis miljonprogramsområdena? Urban välfärd, effektiv energi beskriver ett medskapande projekt, ClueE, där forskare deltar i omställningen av bostads­områden i Alingsås, Göteborg och Kungälv. Resultaten visar att energi­effektivisering bör belysas ur olika perspektiv. Den teknik som krävs för att klara en energi­effektivisering finns redan. Men energi­omställning är en komplex process som är beroende av politika beslut, juridisk och ekonomisk kunskap och — inte minst — samverkan med de boende. Författare: Carolina Hiller, Eva-Lotta Kurkinen, David Langlet, Ylva Norén Bretzer, Joshua Prentice, Anders Sandoff, Marie Thynell.
TEKNIK OCH TEKNOLOGIER ->
Samhällsbyggnadsteknik
Ekonomi och näringsliv ->
Företagsekonomi