Högt BMI i medelåldern ökar risken för senare hjärtsvikt

Lena Björck (Institutionen för medicin, avdelningen för molekylär och klinisk medicin); Annika Rosengren (Institutionen för medicin, avdelningen för molekylär och klinisk medicin)
Läkartidningen, 113
svenska
Physicians often assume that patients have a negligible aversion to lifelong medication and that medication disutility is almost zero. While a large number of patients are willing to take a lifelong primary prevention therapy that allow them to live longer, there is a group with extreme medication disutility desiring 10 years or more in life expectancy in order to consider therapy. Also, the expected benefits of medication often exceed the real benefits. When initiating medication the patients should be actively involved in the decision-making process. An individualized approach could potentially increase the adherence to therapy.
Klinisk medicin
Ytterligare information: