Microwave Technology in Medical Diagnostics and Treatment

Andreas Fhager (Institutionen för signaler och system, Biomedicinsk elektromagnetik, Chalmers); Hana Dobsicek Trefna (Institutionen för signaler och system, Biomedicinsk elektromagnetik, Chalmers); Pegah Takook (Institutionen för signaler och system, Biomedicinsk elektromagnetik, Chalmers); Ning Yuan (Institutionen för signaler och system, Chalmers); Tomas McKelvey (Institutionen för signaler och system, Signalbehandling, Chalmers); J. E. Karlsson (-); Xuezhi Zeng (Institutionen för signaler och system, Biomedicinsk elektromagnetik, Chalmers); Mikael Elam (Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, sektionen för klinisk neurovetenskap och rehabilitering); H. Zirath (-); Mikael Persson (Institutionen för signaler och system, Biomedicinsk elektromagnetik, Chalmers)
2015 Ieee Mtt-S International Microwave Workshop Series on Rf and Wireless Technologies for Biomedical and Healthcare Applications, s. 133-134
ISBN:
978-1-4799-8543-2
Kapitel
Förlag:
Ieee
Förlagsort:
New York
There is a great need for novel diagnostics and treatment tools in today's healthcare. In this paper we describe our development and progress in novel microwave based diagnostics and treatment applications. The target applications are stroke diagnostics, breast cancer detection and microwave hyperthermia.
Medicinsk bioteknologi
Microwave, stroke diagnostics, microwave tomography, hyperthermia, system
2016-07-29 11:24
2016-08-19 11:04