Orthogonal bases of Brauer symmetry classes of tensors for groups having cyclic support on non-linear Brauer characters

Mahdi Hormozi (Institutionen för matematiska vetenskaper, matematik, Chalmers/GU); K. Rodtes (-)
The Electronic Journal of Linear Algebra, 31 s. 263-285
This paper provides some properties of Brauer symmetry classes of tensors. A dimension formula is derived for the orbital subspaces in the Brauer symmetry classes of tensors corresponding to the irreducible Brauer characters of the groups whose non-linear Brauer characters have support being a cyclic group. Using the derived formula, necessary and sufficient condition are investigated for the existence of an o-basis of dicyclic groups, semi-dihedral groups, and also those things are reinvestigated on dihedral groups. Some criteria for the non-vanishing elements in the Brauer symmetry classes of tensors associated to those groups are also included.
NATURVETENSKAP ->
Brauer symmetry classes of tensors, Orthogonal basis, Semi-dihedral groups, Dicyclic groups
2016-07-05 13:38
2016-08-11 15:00