Motivation och finansiella incitament - En litteraturöversikt över de komplexa drivkrafterna inom vård och omsorg

Monica Andersson Bäck (Institutionen för socialt arbete)
Antal sidor:
Rapport
Förlag:
Forum för Health Policy
Förlagsort:
svenska
Rapporten syftar till att ge en sammanfattande översikt över aktuella studier och teorier på området och hur dessa omsätts i praktiken i hälso- och sjukvården samt omsorgen, både i Sverige och internationellt. Sammantaget utmanas vårdens och omsorgens ledning och styrning enligt de vårdprofessionellas egna logiker och värderingar av nya och utifrån kommande drivkrafter och tekniker för ledning och styrning. Komplexiteten i verksamheterna förutsätter att man möter utvecklingen genom kunskapsområde för drivkrafter och incitament, vilket säkerställs genom en flervetenskaplig ansats.
Hälsovetenskaper ->
Hälso- och sjukvårdsorganisation, hälsopolitik och hälsoekonomi
SAMHÄLLSVETENSKAP ->
Sociologi ->