Polymorphisms of BDNF and CACNA1C are not associated with cognitive functioning in bipolar disorder or healthy controls.

Sindre Rolstad (Institutionen för neurovetenskap och fysiologi); Carl Sellgren Majkowitz (-); Erik Joas (Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, sektionen för psykiatri och neurokemi); Carl Johan Ekman (-); Erik Pålsson (Institutionen för neurovetenskap och fysiologi); Mikael Landén (Institutionen för neurovetenskap och fysiologi)
Cognitive neuropsychiatry, 21 ( 3 ) s. 271-8
The cause of cognitive dysfunction in bipolar disorder (BD) is not well understood. BDNF and CACNA1C are two susceptibility genes for the disorder that have also been reported to be associated with cognitive deficits in the disorder, but the studies have been small and with conflicting results. We therefore attempted to replicate an association between cognitive dysfunction with the most commonly studied single nucleotide polymorphisms rs6265 and rs1006737.
Psykiatri
2016-06-28 10:59