Effects of Hesel-coil deep transcranial magnetic stimulation for depression - a systematic review.

Axel Nordenskjöld (-); Björn Mårtensson (-); Agneta Pettersson (-); Emelie Heintz (-); Mikael Landén (Institutionen för neurovetenskap och fysiologi)
Nordic journal of psychiatry, Epub ahead of print
One third of the depressed patients are not improved by antidepressant drugs and psychological treatments, and there is a need for additional treatments. Repetitive transcranial magnetic stimulation (rTMS) is being developed towards an alternative in treatment-resistant depression. Deep transcranial stimulation (dTMS) with the Hesel-coil (H-coil) is a further development of rTMS aiming to enhance the effect by getting the magnetic pulses to penetrate deeper into the brain.
Klinisk medicin
Psykiatri