Blood metabolomics analysis identifies abnormalities in the citric acid cycle, urea cycle, and amino acid metabolism in bipolar disorder.

Noriko Yoshimi (-); Takashi Futamura (-); Keiji Kakumoto (-); Alireza M Salehi (-); Carl M Sellgren (-); Jessica Holmén Larsson (Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, sektionen för psykiatri och neurokemi); Joel Jakobsson (Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, sektionen för psykiatri och neurokemi); Erik Pålsson (Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, sektionen för psykiatri och neurokemi); Mikael Landén (Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, sektionen för psykiatri och neurokemi); Kenji Hashimoto (-)
BBA clinical, 5 s. 151-8
Bipolar disorder (BD) is a severe and debilitating psychiatric disorder. However, the precise biological basis remains unknown, hampering the search for novel biomarkers. We performed a metabolomics analysis to discover novel peripheral biomarkers for BD.
Psykiatri
2016-06-28 09:50