Vilka hörs på Twitter?

Marie Grusell (Institutionen för journalistik, medier och kommunikation (JMG)); Lennart Hast (-)
RetorikMagasinet , 2016 ( 57 ) s. 19-22
Artikel, övrig
svenska
På kort tid har sociala medier blivit en etablerad arena för samtal. Nästan halva Sveriges befolkning använder sociala medier en vanlig dag. På många sätt har sociala medier sänkt inträdeströskeln till det offentliga rummet. Den populära föreställningen om sociala medier, att vem som helst kan få genomslag för sina idéer känns därför tilltalande. I traditionella medier har eliten en speciell position; dels i form av att vara avsändare, dels också som källor. Och det är inte ovanligt med aktörer som representerar någon form av politisk-, ekonomisk-, kulturell- eller idrottslig elit. Men hur är det på mikrobloggen Twitter; vilka hörs där?
SAMHÄLLSVETENSKAP ->
Medie- och kommunikationsvetenskap