Bris kommentar till Göteborgs universitets avhandling om vårdpersonal och anmälningsplikt

Veronica Svärd (Institutionen för socialt arbete)
BRIS - Barnens Rätt i Samhället, 2016-05-24
svenska
Idag publicerade Göteborgs universitet avhandlingen ”Children at Risk: Hospital workers’ and their Collegues’ Assessment and Reporting Experiences” som visar att personal inom sjukvården inte anmäler misstanke om att barn far illa i tillräckligt stor utsträckning. Främst är det undersköterskor och sjuksköterskor som brister i anmälningsplikten. Bristande kunskap om socialtjänstlagen och anmälningsplikten samt ett lågt förtroende för socialtjänsten är några av anledningarna till att för få anmälningar görs.
SAMHÄLLSVETENSKAP ->
Sociologi ->
Socialt arbete
Barn som far illa, barnmisshandel, orosanmälan, anmälningsplikt, vårdpersonal, sjukhus, läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, kuratorer, lagstiftning, BRIS.
Ytterligare information:
Bris kommentar till Veronica Svärds avhandling.
2016-06-16 17:50
2016-06-20 14:05