Development and preliminary evaluation of the validity and reliability of a revised illness perception questionnaire for healthcare professionals.

Seher Arat (-); Anke Van den Zegel (-); Maity Van Rillaer (-); Philip Moons (Institutionen för vårdvetenskap och hälsa); Joris Vandenberghe (-); Ellen De Langhe (-); René Westhovens (-)
BMC nursing, 15 s. 34
Diverging perceptions between individual patients with somatic diseases and their healthcare professionals might cause problems in communication and decision-making. To date, no measurement tool is available to compare the illness perceptions between these two groups. The Revised Illness Perception Questionnaire (IPQ-R) is a validated, widely used instrument in many patient populations with somatic conditions. The aim of this study was to adapt the IPQ-R to a healthcare professional's version (IPQ-R HP) and to perform a preliminary evaluation of its validity and reliability.
Hälsovetenskaper ->
Omvårdnad
Hälsovetenskaper ->
Annan hälsovetenskap ->