Värdegrunden för vårdandet vid barnafödande

Att stödja och stärka. Vårdande vid barnafödande

Marie Berg (Institutionen för vårdvetenskap och hälsa); Ingela Lundgren (Institutionen för vårdvetenskap och hälsa)
ISBN:
978-91-44-06820-6
Antal sidor:
Bok, refereegranskad
Förlag:
Studentlitteratur AB
Förlagsort:
Lund
svenska
Många är rädda för att föda, trots att förutsättningarna i vårt land oftast är de bästa för att få en normal och lyckad förlossning. I denna bok, som är en revidering av 2004 års upplaga med tre helt nya kapitel, skriver elva författare om sin egen forskning kring möte, stöd och vårdorganisation vid barnafödande. Detta kunskapsområde lämpar sig framför allt för barnmorskor, men även för andra inom vården.
 Den professionella vårdaren bör tänka på att de egna grundvärderingarna påverkar både förhållningssättet och vården. Att ge tid och att möta föräldrar i en öppen dialog med förståelse och respekt är centralt för att kunna stärka dem. Det kan även innebära en balansgång mellan naturligt födande och att se till de medicinska behoven. P S-K
Klinisk medicin
Annan medicin och hälsovetenskap