Multigrowth Factor Delivery via Immobilization of Gene Therapy Vectors

J. Hao (-); K. C. K. Cheng (-); L. G. Kruger (-); Lena Larsson (Institutionen för odontologi); J. V. Sugai (-); J. Lahann (-); W. V. Giannobile (-)
Advanced Materials, 28 ( 16 ) s. 3145-3151
Molecules can be immobilized onto biomaterials by a chemical vapor deposition (CVD) coating strategy. Pentafluorophenolester groups react with amine side chains on antibodies, which can selectively immobilize adenoviral vectors for gene delivery of growth factors. These vectors can produce functional proteins within defined regions of biomaterials to produce customizable structures for targeted tissue regeneration.
Klinisk medicin
bone morphogenetic protein-7, in-vitro, scaffolds, osseointegration, differentiation, microparticles, regeneration, ligament, defects, vivo, Chemistry, Science & Technology - Other Topics, Materials Science, Physics
2016-05-30 15:50