Presence of TSH receptors in discrete areas of the hypothalamus and caudal brainstem with relevance for feeding controls—Support for functional significance

Jonathan R Burgos (Institutionen för kliniska vetenskaper, sektionen för kirurgi och kirurgisk gastroforskning, Avdelningen för kirurgi); Britt-Marie Iresjö (Institutionen för kliniska vetenskaper, sektionen för kirurgi och kirurgisk gastroforskning, Avdelningen för kirurgi); Sara Wärnåker (Institutionen för kliniska vetenskaper, sektionen för kirurgi och kirurgisk gastroforskning, Avdelningen för kirurgi); Ulrika Smedh (Institutionen för kliniska vetenskaper, sektionen för kirurgi och kirurgisk gastroforskning, Avdelningen för kirurgi)
Brain research, 1642 s. 278–286
Previous studies have shown that brain-derived thyroid-stimulating hormone (TSH) and its receptor (TSHr) are present in hypothalamic extracts. No studies investigating both the anatomical location and functional significance of putative TSHr proteins in specific central nervous system (CNS) nuclei involved in feeding controls have yet been conducted. The aim was thus to determine whether TSHr are present in nuclei associated with feeding behavior, and if such receptors may be functional.
Kirurgi
2016-05-17 11:05