Back pain and MRI abnormalities in the thoracolumbar spine of elite long distance runners. A cross sectional study.

Olof Thoreson (Institutionen för kliniska vetenskaper, sektionen för anestesi, biomaterial och ortopedi, Avdelningen för ortopedi); K Svensson (-); Pall Jonasson (Institutionen för kliniska vetenskaper, sektionen för anestesi, biomaterial och ortopedi, Avdelningen för ortopedi); Leif Swärd (Institutionen för kliniska vetenskaper, sektionen för anestesi, biomaterial och ortopedi, Avdelningen för ortopedi); Peter Kovac (Institutionen för kliniska vetenskaper, sektionen för onkologi, radiofysik, radiologi och urologi, Avdelningen för radiologi); Adad Baranto (Institutionen för kliniska vetenskaper, sektionen för anestesi, biomaterial och ortopedi, Avdelningen för ortopedi)
Medical Research Archives, 2 ( 4 ) s. 22-28
Ortopedi
Running, Low back Pain, young adult, Magnetic resonance imaging, intervertebral disc displacement, athletes, sports, physical loading, cross sectional studies