transparent gif

 

Ej inloggad.

Göteborgs universitets publikationer

Stora portioner leder till större konsumtion av mat och dryck

Författare och institution:
Christina Berg (Institutionen för kost- och idrottsvetenskap)
Publicerad i:
Nordisk Nutrition, 2016 ( 1 ) s. 15-17
ISSN:
1654-8337
Publikationstyp:
Artikel, övrig vetenskaplig
Publiceringsår:
2016
Språk:
svenska
Sammanfattning (abstract):
Sammantaget visar forskning att stora portioner stimulerar överkonsumtion. Att undvika stora portioner av energitäta livsmedel och sockerrika drycker kan därför göra det enklare att hålla kroppsvikten. Att istället äta stora portioner av mat som inte innehåller så mycket energi per gram kan däremot vara en bra strategi, exempelvis att äta en sallad före maten.
Ämne (baseras på Högskoleverkets indelning av forskningsämnen):
MEDICIN OCH HÄLSOVETENSKAP ->
Hälsovetenskaper ->
Näringslära
LANTBRUKSVETENSKAPER ->
Lantbruksvetenskap, skogsbruk och fiske ->
Livsmedelsvetenskap ->
Hushålls- och kostvetenskap
Postens nummer:
236522
Posten skapad:
2016-05-13 13:57

Visa i Endnote-format

Göteborgs universitet • Tel. 031-786 0000
© Göteborgs universitet 2007