Drug the Bug!

Annika Lindskog Jonsson (Institutionen för medicin, avdelningen för molekylär och klinisk medicin & Wallenberglaboratoriet); Fredrik Bäckhed (Wallenberglaboratoriet & Institutionen för medicin, avdelningen för molekylär och klinisk medicin)
Cell, 163 ( 7 ) s. 1565-6
Microbial metabolism of dietary components has been causally linked to cardiovascular disease and atherosclerosis. Now, Wang et al. demonstrate that inhibition of microbial TMA lyases, essential for production of pro-atherogenic trimethylamines, prevents atherosclerosis in vivo.
Klinisk medicin
Animals, Atherosclerosis/*drug therapy, Choline/*analogs & derivatives, Gastrointestinal Tract/*microbiology, Hexanols/*administration & dosage, Humans, Lyases/*antagonists & inhibitors, Methylamines/*metabolism
2016-05-06 12:47
2016-06-01 12:42