Using the Amplitude of Pulse-Synchronous Intramuscular Pressure Oscillations When Diagnosing Chronic Anterior Compartment Syndrome.

Andreas Nilsson (Institutionen för kliniska vetenskaper, sektionen för anestesi, biomaterial och ortopedi, Avdelningen för ortopedi); Qiuxia Zhang (Institutionen för kliniska vetenskaper, sektionen för anestesi, biomaterial och ortopedi, Avdelningen för ortopedi); Jorma Styf (Institutionen för kliniska vetenskaper, sektionen för anestesi, biomaterial och ortopedi, Avdelningen för ortopedi)
Orthopaedic journal of sports medicine, 2 ( 11 ) s. 2325967114556443
To diagnose chronic anterior compartment syndrome (CACS) among patients with exercise-induced leg pain, intramuscular pressure (IMP) is regarded as the gold standard. Two recent studies have suggested that the evidence for commonly used IMP criteria are weak, and the validity has therefore come under question.
Ortopedi
2016-05-06 11:04