Tick-Borne Encephalitis sequelae at long-term follow-up: a self-reported case-control study.

Malin Veje (Institutionen för biomedicin, avdelningen för infektionssjukdomar); P Nolskog (-); M Petzold (-); T Bergström (-); Thomas Lindén (Institutionen för neurovetenskap och fysiologi); Yüksel Peker (Institutionen för medicin, avdelningen för molekylär och klinisk medicin); Marie Studahl (Institutionen för biomedicin, avdelningen för infektionssjukdomar)
Acta neurologica Scandinavica, Epub ahead of print
Tick-borne encephalitis (TBE), caused by the TBE virus (TBEV), is a major neurotropic infection throughout Europe and Asia, with a considerable risk of neurological sequelae. Our aim was to study the symptoms in patients with TBE in Western Gotaland between 1997 and 2012 in the acute phase and at follow-up after 2-15 years (median: 5.5 years).
Neurologi
Infektionsmedicin
tick-borne, encephalitis, late effects, cognitive impairment
2016-04-28 16:24