Molecular characterization of HCV in a Swedish county over 8 years (2002-2009) reveals distinct transmission patterns.

Josefine Ederth (-); Camilla Jern (-); Lars Magnius (Institutionen för biomedicin, avdelningen för infektionssjukdomar); Helene Norder (Institutionen för biomedicin, avdelningen för infektionssjukdomar); Erik Alm (-); Björg Kleverman Rognsvåg (-); Carl-Gustaf Sundin (-); Mia Brytting (-); Joakim Esbjörnsson (-); Mattias Mild (-)
Infection ecology & epidemiology, 6 s. 30670
2000-8686
Hepatitis C virus (HCV) is a major public health concern and data on its molecular epidemiology in Sweden is scarce. We carried out an 8-year population-based study of newly diagnosed HCV cases in one of Sweden's centrally situated counties, Södermanland (D-county). The aim was to characterize the HCV strains circulating, analyze their genetic relatedness to detect networks, and in combination with demographic data learn more about transmission.
Hälsovetenskaper ->
Folkhälsovetenskap, global hälsa, socialmedicin och epidemiologi ->
Epidemiologi
Hepatit C virus