Longitudinal Measurements of Cerebrospinal Fluid Biomarkers in Parkinson's Disease.

Sara Hall (-); Yulia Surova (-); Annika Öhrfelt (Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, sektionen för psykiatri och neurokemi); Kaj Blennow (Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, sektionen för psykiatri och neurokemi); Henrik Zetterberg (Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, sektionen för psykiatri och neurokemi); Oskar Hansson (-)
Movement disorders : official journal of the Movement Disorder Society, 31 ( 6 ) s. 898–905
The purpose of this study was to investigate whether cerebrospinal fluid (CSF) levels of tau, phosphorylated tau, β-amyloid42 , α-synuclein, neurofilament light, and YKL-40 change over time and if changes correlate with motor progression and/or cognitive decline in patients with PD and controls.
Medicinska grundvetenskaper ->
Neurovetenskaper ->