T1 Relaxation Time in Lungs of Asymptomatic Smokers.

Daniel Alamidi (Institutionen för kliniska vetenskaper, sektionen för onkologi, radiofysik, radiologi och urologi, Avdelningen för radiofysik); Simon S I Kindvall (-); Penny L Hubbard Cristinacce (-); Deirdre M McGrath (-); Simon S Young (-); Josephine H Naish (-); John C Waterton (-); Per Wollmer (-); Sandra Diaz (-); Marita Olsson (-); Paul Hockings (Institutionen för signaler och system, Signalbehandling, Chalmers); Kerstin M Lagerstrand (Institutionen för kliniska vetenskaper, sektionen för onkologi, radiofysik, radiologi och urologi, Avdelningen för radiofysik); Geoffrey J M Parker (-); Lars E Olsson (-)
PLoS ONE, 11 ( 3 ) s. e0149760
1932-6203
Fulltextlänk (lokalt arkiv):
Interest in using T1 as a potential MRI biomarker of chronic obstructive pulmonary disease (COPD) has recently increased. Since tobacco smoking is the major risk factor for development of COPD, the aim for this study was to examine whether tobacco smoking, pack-years (PY), influenced T1 of the lung parenchyma in asymptomatic current smokers.
Radiologi och bildbehandling ->
Radiofysik