Is preoperative physical activity related to post-surgery recovery? A cohort study of patients with breast cancer.

Hanna Nilsson (Institutionen för kliniska vetenskaper, sektionen för kirurgi och kirurgisk gastroforskning, Avdelningen för kirurgi); Ulf Angerås (Institutionen för kliniska vetenskaper, sektionen för kirurgi och kirurgisk gastroforskning, Avdelningen för kirurgi); David Bock (Institutionen för kliniska vetenskaper, sektionen för kirurgi och kirurgisk gastroforskning, Avdelningen för kirurgi); Mats Börjesson (-); Aron Onerup (Institutionen för kliniska vetenskaper, sektionen för kirurgi och kirurgisk gastroforskning, Avdelningen för kirurgi); Monika Fagevik Olsén (-); Martin Gellerstedt (Institutionen för kliniska vetenskaper, sektionen för kirurgi och kirurgisk gastroforskning, Avdelningen för kirurgi); Eva Haglind (Institutionen för kliniska vetenskaper, sektionen för kirurgi och kirurgisk gastroforskning, Avdelningen för kirurgi); Eva Angenete (Institutionen för kliniska vetenskaper, sektionen för kirurgi och kirurgisk gastroforskning, Avdelningen för kirurgi)
BMJ open, 6 ( 1 ) s. e007997
2044-6055
The aim of our study is to assess the association between preoperative level of activity and recovery after breast cancer surgery measured as hospital stay, length of sick leave and self-assessed physical and mental recovery.
Kirurgi
Gastroenterologi