Different osteocalcin forms, markers of metabolic syndrome and anthropometric measures in children within the IDEFICS cohort.

Bojan Tubić (Institutionen för kliniska vetenskaper, sektionen för kvinnors och barns hälsa, Avdelningen för pediatrik); Per Magnusson (-); Staffan Mårild (Institutionen för kliniska vetenskaper, sektionen för kvinnors och barns hälsa, Avdelningen för pediatrik); Monica Leu (Institutionen för medicin, avdelningen för samhällsmedicin och folkhälsa, enheten för folkhälsoepidemiologi); Verena Schwetz (-); Isabelle Sioen (-); Diana Herrmann (-); Barbara Obermayer-Pietsch (-); Lauren Lissner (Institutionen för medicin, avdelningen för samhällsmedicin och folkhälsa); Diana Swolin-Eide (Institutionen för kliniska vetenskaper, sektionen för kvinnors och barns hälsa, Avdelningen för pediatrik)
Bone, 84 s. 230-6
Osteocalcin (OC), an aboundant non-collagenous bone protein, is inversely associated with parameters of glucose metabolism. Interactions between bone tissue and energy metabolism have not been thoroughly investigated during childhood. This study investigated OC, metabolic parameters and anthropometric characteristics in normal weight and overweight/obese children.
Pediatrik
2016-03-08 13:46