Effect of Positive Airway Pressure on Cardiovascular Outcomes in Coronary Artery Disease Patients with Non-Sleepy Obstructive Sleep Apnea: The RICCADSA Randomized Controlled Trial.

Yüksel Peker (Institutionen för medicin, avdelningen för molekylär och klinisk medicin); Helena Glantz (Institutionen för medicin, avdelningen för molekylär och klinisk medicin); Christine Eulenburg (-); Karl Wegscheider (-); Johan Herlitz (Institutionen för medicin, avdelningen för molekylär och klinisk medicin); Erik Thunström (Institutionen för medicin, avdelningen för molekylär och klinisk medicin)
American journal of respiratory and critical care medicine, 194 ( 5 ) s. 613-620
Obstructive sleep apnea is common in patients with coronary artery disease, many of whom do not report daytime sleepiness. First-line treatment for symptomatic obstructive sleep apnea is continuous positive airway pressure, but its value in patients without daytime sleepiness is uncertain.
Kardiologi ->
Kardiovaskulär medicin