Increased aortic wall thickness on CT as a sign of prosthetic valve endocarditis.

Erika Fagman (Institutionen för kliniska vetenskaper, sektionen för onkologi, radiofysik, radiologi och urologi, Avdelningen för radiologi); Odd Bech-Hanssen (Institutionen för medicin, avdelningen för molekylär och klinisk medicin); Agneta Flinck (Institutionen för kliniska vetenskaper, sektionen för onkologi, radiofysik, radiologi och urologi, Avdelningen för radiologi); Carl Lamm (Institutionen för kliniska vetenskaper, sektionen för onkologi, radiofysik, radiologi och urologi, Avdelningen för radiologi); Gunnar Svensson (Institutionen för medicin, avdelningen för molekylär och klinisk medicin)
Acta radiologica (Stockholm, Sweden : 1987), Epub ahead of print
Increased wall thickness in the aortic root has been suggested as an early sign of prosthetic valve endocarditis (PVE). However, there are no previous studies on the aortic wall thickness after aortic valve replacement (AVR) or in patients with PVE.
Kardiologi ->
Kardiovaskulär medicin