A Big Five Personality Typology in Adolescents with Congenital Heart Disease: Prospective Associations with Psychosocial Functioning and Perceived Health.

Jessica Rassart (-); Koen Luyckx (-); Eva Goossens (-); Leen Oris (-); Silke Apers (-); Philip Moons (Institutionen för vårdvetenskap och hälsa)
International journal of behavioral medicine, 23 ( 3 ) s. 310-318
This study aimed (1) to identify different personality types in adolescents with congenital heart disease (CHD), and (2) to relate these personality types to psychosocial functioning and several domains of perceived health, both concurrently and prospectively. Hence, this study aimed to expand previous research by adopting a person-centered approach to personality through focusing on personality types rather than singular traits.
Hälsovetenskaper
SAMHÄLLSVETENSKAP ->