Long-term effects of vacuum extraction on pelvic floor function: a cohort study in primipara.

Ida Nilsson (Institutionen för kliniska vetenskaper, sektionen för kvinnors och barns hälsa, Avdelningen för obstetrik och gynekologi); Sigvard Åkervall (-); Ian Milsom (Institutionen för kliniska vetenskaper, sektionen för kvinnors och barns hälsa, Avdelningen för obstetrik och gynekologi); Maria Gyhagen (Institutionen för kliniska vetenskaper, sektionen för kvinnors och barns hälsa, Avdelningen för obstetrik och gynekologi)
International urogynecology journal, 27 ( 7 ) s. 1051-1056
We describe the prevalence of symptomatic pelvic organ prolapse (sPOP), urinary incontinence (UI), fecal incontinence (FI) and obstetric anal sphincter injury (OASI) 20 years after one vacuum extraction (VE) delivery compared with one spontaneous vaginal delivery (SVD) or one acute caesarean section (ACS).
Reproduktionsmedicin och gynekologi
2016-02-24 15:47