Selective serotonin re-uptake inhibitor use during pregnancy: association with offspring birth size and gestational age.

Alexander Viktorin (-); Paul Lichtenstein (-); Cecilia Lundholm (-); Catarina Almqvist (-); Brian M D'Onofrio (-); Henrik Larsson (-); Mikael Landén (Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, sektionen för psykiatri och neurokemi); Patrik K E Magnusson (-)
International journal of epidemiology, 45 ( 1 ) s. 170-177
Depression around the time of pregnancy affects at least 1 in 8 women and treatment with selective serotonin re-uptake inhibitors (SSRIs) in pregnant women has been increasing, but research on adverse effects on the fetus have so far commonly used designs unable to account for confounding. We aimed to examine the effects of prenatal SSRI exposure on offspring size outcomes and gestational age, and disentangle whether associations observed were due to the medication or other factors.
Klinisk medicin
Psykiatri