Left ventricular volumes by echocardiography in chronic aortic and mitral regurgitation.

Odd Bech-Hanssen (Institutionen för medicin, avdelningen för molekylär och klinisk medicin); Christian Lars Polte (Institutionen för medicin, avdelningen för molekylär och klinisk medicin); Kerstin M Lagerstrand (Institutionen för kliniska vetenskaper, sektionen för onkologi, radiofysik, radiologi och urologi, Avdelningen för radiofysik); Åse (Allansdotter) Johnsson (Institutionen för kliniska vetenskaper, sektionen för onkologi, radiofysik, radiologi och urologi, Avdelningen för radiologi); Bahaa M Fadel (-); Sinsia A Gao (Institutionen för medicin, avdelningen för molekylär och klinisk medicin)
Scandinavian cardiovascular journal : SCJ, 50 ( 3 ) s. 154-161
1651-2006
Cut-off values for left ventricular (LV) dimensions indicating severe valve regurgitation have not been defined. The aim of the study was to establish echocardiographic cut-off values for LV dimensions indicating severe chronic aortic (AR) or mitral (MR) regurgitation.
Kardiologi ->
Kardiovaskulär medicin