Pressure-dependent changes in haematocrit and plasma volume during anaesthesia, a randomised clinical trial.

T Damén (Institutionen för kliniska vetenskaper, sektionen för anestesi, biomaterial och ortopedi. Avdelningen för anestesiologi och intensivvård); Björn Reinsfelt (Institutionen för kliniska vetenskaper, sektionen för anestesi, biomaterial och ortopedi. Avdelningen för anestesiologi och intensivvård); Bengt Redfors (Institutionen för kliniska vetenskaper, sektionen för anestesi, biomaterial och ortopedi. Avdelningen för anestesiologi och intensivvård); Anders Nygren (Institutionen för kliniska vetenskaper, sektionen för anestesi, biomaterial och ortopedi. Avdelningen för anestesiologi och intensivvård)
Acta anaesthesiologica Scandinavica, 60 ( 5 ) s. 560–568
Induction of general anaesthesia has been shown to cause haemodilution and an increase in plasma volume. The aim of this study was to evaluate whether prevention of hypotension during anaesthesia induction could avoid haemodilution.
Anestesi och intensivvård
2016-01-29 10:35