Sustainable Urban Freight Systems and Freight Demand Management

José Holguin-Veras (-); Ivan Sanchez-Diaz (Institutionen för teknikens ekonomi och organisation, Logistik och transport, Chalmers); Michael Browne (Företagsekonomiska institutionen, Industriell och Finansiell ekonomi & logistik)
Transportation Research Procedia, 12 s. 40-52
Konferensbidrag, refereegranskat
Fulltextlänk (lokalt arkiv):
The paper defines the field of Freight Demand Management (FDM) and positions it in the broad range of public sector initiatives aimed at improving urban freight activity. To illustrate the magnitude of the impacts of FDM, the paper estimates the contributions to freight traffic by the various industry sectors in a sample of metropolitan areas, establishes the role of freight behavior research, and summarizes the performance of a number of FDM initiatives. The paper ends with a discussion of policy implications and conclusions.
TEKNIK OCH TEKNOLOGIER ->
Samhällsbyggnadsteknik ->
Transportteknik och logistik
SAMHÄLLSVETENSKAP ->