Epidemiology and standard risk factors in relation to psychosocial risk factors for coronary heart disease

Annika Rosengren (Institutionen för medicin, avdelningen för molekylär och klinisk medicin); Karin Manhem (Institutionen för medicin, avdelningen för molekylär och klinisk medicin)
Psychosocial Stress and Cardiovascular Disease in Women: Concepts, Findings, Future Perspectives, s. 7-11
ISBN:
9783319092416
Kapitel, refereegranskat
Förlag:
Springer
Women die from coronary heart disease as often as men, but they get the disease about 10 years later in life. Nine coronary risk factors predict almost all of the cases. Among them are smoking, nutrition, lack of exercise, and psychosocial factors, including stress at work and in the family, negative life event, lack of control, deficient social networks, low socio-economic status and depression. © Springer International Publishing Switzerland 2015.
Kardiologi ->
Kardiovaskulär medicin
Acute coronary syndrome, Atherosclerosis, Coronary heart disease (CHD), Epidemiology, Microvascular disease, Psychosocial risk factor, Standard risk factors
2015-12-15 15:07