A Vision on a New Generation of Software Design Environments

Michel Chaudron (Institutionen för data- och informationsteknik (GU)); Rodi Jolak (Institutionen för data- och informationsteknik (GU))
First International Workshop on Human Factors in Modeling (HuFaMo 2015). CEUR-WS, Vol-1522 s. 11-16
Konferensbidrag, refereegranskat
In this paper we illustrate our vision for a new generation software design environment. This environment aims to generalize existing modeling tools in several ways – some key extensions are: integration of rigorous and informal notations, and support for multiple modes of interaction. We describe how we can consolidate the environment by integrating it with other software engineering tools. Furthermore, we describe some methods which could permit the environment to provide a flexible collaborative medium and have a practical and inspiring user experience.
TEKNIK OCH TEKNOLOGIER ->
Elektroteknik och elektronik ->
Annan elektroteknik och elektronik
software engineering, modeling tools, collaborative design, IDE.
2015-12-07 16:06
2016-09-13 13:56