Technical performance of a novel, fully automated electrochemiluminescence immunoassay for the quantitation of β-amyloid (1-42) in human cerebrospinal fluid.

Tobias Bittner (-); Henrik Zetterberg (Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, sektionen för psykiatri och neurokemi); Charlotte E Teunissen (-); Richard E Ostlund (-); Michael Militello (-); Ulf Andreasson (Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, sektionen för psykiatri och neurokemi); Isabelle Hubeek (-); David Gibson (-); David C Chu (-); Udo Eichenlaub (-); Peter Heiss (-); Uwe Kobold (-); Andreas Leinenbach (-); Kairat Madin (-); Ekaterina Manuilova (-); Christina Rabe (-); Kaj Blennow (Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, sektionen för psykiatri och neurokemi)
Alzheimer's & dementia : the journal of the Alzheimer's Association, 12 ( 5 ) s. 517–526
Available assays for quantitation of the Alzheimer's disease (AD) biomarker amyloid-beta 1-42 (Aβ [1-42]) in cerebrospinal fluid demonstrate significant variability and lack of standardization to reference measurement procedures (RMPs). We report analytical performance data for the novel Elecsys β-amyloid (1-42) assay (Roche Diagnostics).
Medicinska grundvetenskaper ->
Neurovetenskaper ->