Vad är ett öppet innovationsklimat?

Björn Remneland Wikhamn (Företagsekonomiska institutionen, Management & Organisation); Wajda Wikhamn (Företagsekonomiska institutionen, Management & Organisation)
Öppen innovation : i teori och praktik / Nicolette Lakemond & Fredrik Tell (red.) , s. 257-272
ISBN:
978-91-44-11242-8
Kapitel
Förlag:
Studentlitteratur
Förlagsort:
Lund
svenska
Det här kapitlet introducerar ett validerat verktyg, OICM (Open Innovation Climate Measure), för att mäta graden av öppenhet i innovationsklimatet – i en arbetsgrupp, i en organisationsenhet eller i hela organisationen. Tre dimensioner lyfts fram som viktiga att beakta för organisationer som vill utforska öppen innovation i praktiken:; 1) innovation och flexibilitet, 2) utåtriktat fokus och 3) reflexivitet. Vi förklarar grunderna i verktyget samt diskuterar hur OICM kan användas i praktiken genom att kortfattat redovisa en studie som gjorts i ett multinationellt företag.
SAMHÄLLSVETENSKAP ->
Ekonomi och näringsliv ->